Üdvözlet kedves látogató!

Klubunk azzal a céllal jött létre, hogy tagjai konfliktushelyzetekben, melyek fizikai támadáshoz vezetnek/vezethetnek (lásd, közelharci helyzetekben), képesek legyenek megfelelően reagálni, ERGO túlélni a szituációt és annak következményeit.

Ennek eszköze a Pszichés és Lelki, valamint a Fizikai és Technikai felkészültség, melyet a klub foglalkozásainak keretében igyekszünk megszerezni/továbbadni.

Klubunk tehát, bár egy adott technikai, illetve harci rendszerre alapoz (lásd később), ám nyitott minden olyan rendszer, eszköz, vagy technika iránt, mely elősegíti a fenti célt.

2011. április 30., szombat

Edzéseink

Edzéseink két alapvető dologban különböznek más stílusoktól, a fentebb már ismertetett, megközelítésbeli eltéréseken kívül. Elsősorban, gyakran megfigyelhető a küzdősport és harcművészeti edzéseken, hogy csupán saját stílusukon belül gyakorolnak. Tehát csak saját technikarendszerükkel támadnak, azzal szemben védekeznek, gyakorolják a küzdelmet. Ez, ha a cél nem a sport, hanem az önvédelem, nem elég, hisz gyökeresen eltérő stílusok léteznek, például Jiujitsu és Boksz. Ez gyakorta vezet ahhoz, hogy a megtámadott, bár saját stílusának mestere, nem igazán tud mit kezdeni a sosem látott technikákkal, küzdőstílussal.
Edzéseinken igyekszünk e felkészülésbeli rést betömni, mégpedig azzal, hogy számos rendszer ellen gyakoroljuk a saját technikáinkat.
Másik sajátosságunk, hogy edzéseink, ha az időjárás megengedi (esőben nem), szabad téren folynak. Ennek oka, hogy a támadások is leggyakrabban rossz látási és terep viszonyok közt történnek. Ezért hasznos a fűben, gödrös talajon, vagy akár sötétben, illetve téli ruházatban levezetett edzés, hisz e körülmények teljesen átalakíthatják a harcot, és ha nem szoktuk őket, sokként érhetik a védekezőt.
Edzéseinkre jelentkezni, bővebb információt kérni telefonon, a  20/456-9522-as számon lehetséges, illetve emailban, a kozelharcituleloclub@gmail.com, és az elm.gabor@gmail.com címen vagyunk elérhetők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése